Mekonomen


Sammanfattning

Mekonomen är Nordens ledande aktör inom bilservice och reservdelar. Sedan 1973 har de erbjudit kvalitetstjänster och produkter till bilägare över hela regionen.

Bokslut och nyckeltal

Om du vill se bolagets senaste bokslut med mera så rekommenderar vi att du besöker Bolagsverket.


Om företaget Mekonomen

Mekonomen, grundat 1973, har i över ett halvt sekel varit en pionjär inom bilservice och reservdelar i Norden. Företaget, som idag sträcker sig över Sverige, Norge och Finland, har gjort det enkelt för bilägare att underhålla och reparera sina fordon med sitt breda sortiment av produkter och tjänster.

Mekonomen-gruppen, som inkluderar Mekonomen, Meca och Sørensen og Balchen, tillhandahåller inte bara reservdelar av hög kvalitet, utan även professionell bilservice. Med över 900 anslutna verkstäder och cirka 400 butiker är Mekonomen ett betrodd namn för alla som äger, hyr eller hanterar fordon.

Mekonomen tar även sitt miljöansvar på allvar. Företaget strävar efter att minska sin miljöpåverkan genom att erbjuda ett sortiment av miljövänliga produkter och genom att uppmuntra till källsortering och återvinning.

Företaget strävar ständigt efter att ligga i framkant när det gäller teknologisk utveckling. Detta inkluderar digitala lösningar som gör det enklare för kunder att boka service, hitta rätt reservdelar och få tillgång till skräddarsydd rådgivning. Genom att sätta kunden i centrum, säkerställer Mekonomen att dess tjänster alltid är relevanta och tillgängliga.

En annan framstående egenskap av Mekonomen är dess engagemang i att förbättra teknisk utbildning och kunskap. Företaget erbjuder ett brett utbud av tekniska kurser för yrkesverksamma och privatpersoner, vilket gör det möjligt för alla att hålla sig uppdaterade med den senaste utvecklingen inom bilteknologi.

Mekonomen står ut från mängden med sin starka varumärkesidentitet. Den ikoniska röda och svarta logotypen är lika igenkännlig som företagets löfte om att erbjuda "Allt till din bil - alltid nära". Detta löfte har gett förtroende till miljontals bilägare över hela Norden och har skapat ett långvarigt band mellan kunderna och Mekonomen.

Med en historia fylld av innovation och kundorienterade lösningar, är Mekonomen mer än bara en leverantör av bilservice och reservdelar. Det är en pionjär inom bilindustrin, som fortsätter att forma framtidens bilvård. Med sin omfattande närvaro och kundfokuserade strategi, kommer Mekonomen att fortsätta att leda vägen för en hållbar, tekniskt driven bilindustri i Norden.

För de miljontals människor som litar på Mekonomen för deras bilservice och underhåll, är företagets fortsatta engagemang för kvalitet, tillgänglighet och innovation inte bara en fördel, det är ett löfte - ett löfte om att Mekonomen alltid kommer att vara där för att hjälpa dem att ta hand om deras bil på bästa möjliga sätt.

Läs gärna mer om Mekonomen och dess historia på Wikipedia.